![مراقبتهای بهداشتی بعد از انجام تتو](https://titita.ir/wp-content/uploads/2015/07/titita_tattoo_flower.jpg)
![مراقبتهای بهداشتی بعد از انجام تتو](https://titita.ir/wp-content/uploads/2015/07/titita_tattoo_flower.jpg)
بهتر است بعد از اتمام تتو نکات زیر را رعایت کنید:
- مراقبتهای بعد از خالکوبی، از همان لحظه شروع میشود. بعد از خالکوبی، تاتوکار لایهی نازکی ژل یا مرطوبکننده به سطح پوست زده و سپس کل محل خالکوبی را بانداژ میکند. احتمالا وسوسه میشوید که بانداژ را باز کرده و به خالکوبی نگاهی بیندازید، اما نباید تا چند ساعت به بانداژ دست بزید، و این مدت زمان به اندازه و محل خالکوبی بستگی دارد. بانداژ از عفونت پوست، مواجهه با تابش آفتاب و تماس البسه جلوگیری میکند.
- معمولا بعد از گذشت ۵ ساعت، میتوان بانداژ را حذف کرده و محل خالکوبی را شست. بعد از شستن دستها، فرد میتواند با استفاده از صابون ضدآلرژیک و آب گرم محل خالکوبی را بشوید. اگر از محل خالکوبی جوهر خارج شود، پوست چسبنده به نظر میرسد. این واکنش نگرانکننده نیست چون مایع و جوهر اضافی خارج میشود. پس از شستوشو، شخص باید با یک حوله کاغذی تمیز، پوست را تا حدودی خشک کند( اصلا سعی نکنید که حوله را روی سطح پوستش بکشید و حرکت دهید) و بعد از آن پوست به مدت یک ساعت در تماس با هوا باشد. هنگامی که محل خالکوبی کاملا خشک شد، میتوان با مرطوبکننده، آن ناحیه را چرب کرد اما دیگر نباید روی زخم را پوشاند.
- سپس پوست تتو شده باید توسط لایهای از پماد ضدعفونی کننده پوشانیده شود. البته مقدار پماد باید در حدی باشد که توسط پوست جذب شود و پوست چرب بماند اما پماد زیادی هم میتواند باعث خارج شدن رنگ از تاتو و خراب شدن طرح تتو شود. استفاده از پمادهای آنتیبیوتیکدار می تواند باعث حساسیت در پوست شود.بسیار مهم است که از مرطوبکنندهها و لوسیونهای معطر استفاده نکنید. زیرا مواد شیمیایی باعث تحریک زخم و آسیب پوست میشود. همچنین فرد بایستی از مصرف کرم ضدآفتاب تا قبل از بهبود کامل زخم جلوگیری کند؛ چون کرم منافذ پوست را پر کرده و باعث ورود باکتری میشود.استفاده از روغن ها و پمادهای زیر توصیه می شود :
- پمادهای ترمیمکننده فاقد الکل مانند Eucerin یا Curel
- روغن نارگیل
- روغنهای مخصوص خالکوبی مانند Tattoo Goo
- کاکائو خالص یا روغن درخت shea
- باید توجه داشته باشید که تا یک هفته هنگام دوش گرفتن، آب به صورت مستقیم روی پوست نریزد و یا پوست، زیادی در آب نماند. همچنین برای دوش گرفتن بهتر است از آب داغ استفاده نکنید. همچنین رفتن به دریا (به خاطر داشتن نمک) یا شنا در استخر (به خاطر داشتن کلر) توصیه نمیشود. البته سونا و اتاقهای بخار نیز برای تتوی شما مضر است.
- در صورتی که محل تتو قرمز شده و یا ملتهب گردید، از تکههای یخ برای بهبود آن کمک بگیرید.
- اجتناب از صابونها و مرطوب کنندهها حاوی مواد شیمیایی و معطر. حتی اگر محصولی، به طور معمول پوست را تحریک نکند؛ امکان دارد پوست محل خالکوبی را تحریک کند.
- دلمه زخمها را نکنید، این کار موجب ایجاد جای زخم میشود.
- محل خالکوبی را نخارانید، حتی اگر احساس خارش داشتید.
- از مصرف مرطوب کنندههای غیرآرایشی نفتی اجتناب کنید. زیرا منافذ را پر میکنند.
- تا بهبود کامل خالکوبی، از کرم ضدآفتاب استفاده نکنید.
- تا التیام محل خالکوبی، از شنا و حمام طولانی خودداری کنید.
- تا زمانیکه زخم تتو خوب نشده، بهتر است از تابش مستقیم نور خورشید روی آن جلوگیری کنید.
- مهمترین عامل در مراقبت از خالکوبی، انجام این کار توسط یک فرد حرفهای است. این امر از بسیاری عوارض جلوگیری کرده و روند درمان را آسان میکند. انجام راهنماییهای تتوکار غالبا بهترین خط دفاعی در برابر عفونتهاست. مراقبت منظم از خالکوبی به جلوگیری از عفونت، همچنین حفظ سلامت پوست و خالکوبی کمک میکند.